Blommig maximalism

En av 2018 års stora trender är helt klart det stormönstrade eleganta, såsom denna tapet från Cole & Son.

En av 2018 års stora trender är helt klart det stormönstrade eleganta, såsom denna tapet från Cole & Son. Något vi ser hos fleras aktörer, exempelvis Firewall & Ball. 
– Vi ser en stor trend för utomhusinspirerade tapeter, där organiska och blommiga tryck är väldigt populära men också inspiration från de nuvarande trenderna i texturen, maximalism och återupptäckandet av naturen, Charlotte Cosby, head of creative på Firewall & Ball.

Hur skiljer de sig årets tapettrender från tidigare?
– Efter att den minimalistiska, skandinaviska stilen dominerat inredningstrenden de senaste åren har vi gått ett tydligt steg mot en expressiv trend av maximalism. Den här trenden uppmuntrar dig till att experimentera med en uppsjö av mönster och färg genom att kombinera livfullt sammet, eklektisk möbeldesign och botaniska tryck såsom i den nya Helleborus-tapeten.

Vilka tapeter från Firewall & Ball tror du kommer bli stora nästa år?
– Inför den nya kollektionen har vi experimenterat mycket och utforskat den uttrycket av maximalism, vilket resulterat i vår största motivdesign någonsin. Helleborus är ett organiskt mönster som skapar en känsla av tillväxt och föryngring och förvandlar hemmet till en varm och underbar reträtt.

Hegemon är mindre stel och definierad än ett klassiskt blommönster. Varje färgstarkt kronblad blommar fritt i alla riktningar och ser nästan ut som om den har klippts av papper.

Atacama har ett lekfullt tropiskt tryck som fått sitt namn efter den blomstrande sydamerikanska öknen. Den invecklade botaniska designen kombinerar rika strukturer och känsliga mönster och inspirerades av ett ljust färgat tyg som ligger inbäddat i en gammal kvarn.